Verhalen uit groep 3

“Mag ik de roze?”, vraagt mijn dochter (6 jaar). Vriendinnetje geeft de stift door. Geconcentreerd werken zij verder aan hun kleurplaat. Dan ineens: “Mama heeft een verhalenwinkel, toch mama?” Het vriendinnetje kijkt eens goed rond in de huiskamer en haalt vervolgens vragend haar schouders op. “Niet hier, op internet”, zegt mijn dochter wijzend naar de laptop waar ik aan werk.

Blij met mijn winkel

Met een lichte sprankeling werk ik weer verder. Een verhalenwinkel, dat klopt gewoon! Want verhalen maken doe ik het liefst. Op internet moet ik gevonden worden op termen zoals storyteller, verhalenmaker, storymaker, tekstschrijver en communicatiespecialist. En dat kost moeite, echt! Terwijl een verhalenwinkel veel meer aanspreekt. Dat is wat ik doe. Verhalen schrijven en etaleren.

Kijk uit een spook!

Voor bedrijven schrijf ik allerlei teksten of artikelen. Voor hun website, voor een krant of magazine. Ook mag ik volgende week weer ‘spookblogger’ zijn! Ben benieuwd hoe mijn dochter die term uitlegt. Als ‘spookblogger’ interview ik artsen, verpleegkundigen, adviseurs of bedrijfseigenaren en schrijf dan een blog. Daarvoor leef ik me in en kom ik dichtbij de persoon die ik interview. Het zijn mensen die prachtige verhalen bij zich dragen. Medewerkers, collega’s, klanten, lezers of ondernemers.

Verhalen zijn er ook bij jou

Vragen groter dan één tekst mag je ook aan me stellen. Wil je je website opfrissen of wil je verhalen ophalen in je organisatie maar weet je niet hoe? Een basisverhaal voor jouw projectcommunicatie? Wil je persoonlijke verhalen in je jaarverslag? Doen! Verhalen zijn overal én verhalen raken. Zorg dat het mooie werk niet onzichtbaar blijft. Woensdag heb ik een afspraak met iemand, hij overweegt zijn ervaringen in een boek uit te brengen. Ik weet nu al dat zijn verhalen het waard zijn om te lezen. Ik kijk ernaar uit!

Wil je met verhalen aan de slag?

Je hoeft het niet alleen te doen. Ik sta voor je klaar. Voor jip- en-janneketaal schakel ik mijn dochter in. Dan weet je dat vast ;-). Samen verhalen schrijven is zo leuk!

Mijn verhalenwinkel
Getagd op:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *