Zoek jij een tekstschrijver voor het onderwijs? Eentje die de communicatie van jouw school anders aanpakt? Geen saaie, zakelijke communicatie maar teksten die ‘goed voelen’ zodat ouders (en leerlingen) een gevoel van veiligheid en vertrouwen krijgen. Met teksten die raken, bereik jij ouders en hun kinderen. Kan deze tekstschrijver voor het onderwijs al beginnen?

Goed communiceren met ouders in het onderwijs

Teksten laten schrijven

Dat begint op je website en social media kanalen. Daarna zijn natuurlijk de persoonlijke gesprekken essentieel. Zeg eens eerlijk, wat straalt jouw website nu uit? Staan er lappen tekst over jullie doelen, missie en visie en jullie resultaten? Voor ouders moet het vooral goed voelen. Zij kijken naar sfeer, veiligheid en vertrouwen. Hoe zou het zijn als je op je website, in je nieuwsbrief en op social media echt kon laten zien hoe het er op jouw school aan toe gaat?

Storytelling in het onderwijs, werken met verhalen en rake teksten

De opgeluchte glimlach bij een voldoende na maanden oefenen. Het gevoel van één groep te zijn in de klas. De onverwachte hulp van die jongen met dat rode petje. Hoe ze elkaar feedback geven tijdens een spel bij de gym. Dingen die jij elke dag meemaakt en waarom jij in het onderwijs werkt. Verhalen om te delen, omdat ze zo goed laten zien wat voor school jullie zijn. Storytelling, het werken met verhalen, als onderdeel van je communicatie dat is geen reclame, snelle slogan of een overvolle website. Juist het vertellen van het verhaal van de school, wat je meemaakt, waar de school voor staat ondersteunt jullie missie, visie en werkwijze. En wat een geluk dat mensen houden van het lezen van verhalen. Ik kan je helpen met het schrijven van teksten met daarin de verhalen van jullie school verweven.

Wie ben ik

Freelance tekstschrijver, ik schrijf zakelijke teksten met gevoel

Ik ben Hélène en ik help je graag met nieuwe webteksten, het nakijken van teksten, blogs of social media of het schrijven van een nieuwsbrief. Mijn hart ligt bij kinderen en leren. Daarom schrijf ik graag voor het onderwijs. Zelf heb ik 20 jaar ervaring in het communicatievak, ook op strategisch niveau. Ongevraagd, opbouwend advies, krijg je gratis bij je teksten :-). Ik ben een doelgerichte tekstschrijver en zet mijn gevoel in om teksten nog aansprekender te maken. Wil je meer lezen over mij?

Schoolleider Liesbeth over onze samenwerking

Hélène is absoluut een aanrader om mee te werken. Ze schreef voor Tweetalige kids de webteksten, social media posts en de nieuwsbrief. Ze luistert eerst, hoort daardoor ook echt wat je precies wilt zeggen en weet dit alles daarna in de mooiste zinnen op papier te toveren! Ze heeft een hele fijne schrijfstijl, die ook lekker leest. Intelligent, gevoelig, helder en precies passend bij je school. Hélène is duidelijk, professioneel en toegewijd aan haar werk, zodat je ook zeker weet dat je een goed stuk in handen krijgt 🙂

Liesbeth, Schoolleider bij Tweetalige kids

Tekstschrijver voor het onderwijs nodig?

Pas ik bij jou? Laat dan van je horen! Ik vind het leuk om kennis te maken of een bericht te krijgen. Nieuwsgierig naar mijn tarieven? Neem een kijkje.