Zoek jij een tekstschrijver voor het onderwijs? Eentje die de communicatie van jouw school anders aanpakt? Geen saaie, zakelijke communicatie maar teksten die ‘goed voelen’ zodat ouders (en leerlingen) een gevoel van veiligheid en vertrouwen krijgen. Met teksten die raken, bereik jij ouders en hun kinderen. Kan deze tekstschrijver voor het onderwijs al beginnen?

Goed communiceren met ouders in het onderwijs

Dat begint op je website en social media kanalen. Daarna zijn natuurlijk de persoonlijke gesprekken essentieel. Wat straalt jouw website uit? Geef je zoveel mogelijk informatie, over jullie doelen, missie en visie en jullie resultaten? Voor ouders moet het vooral goed voelen. Zij kijken naar sfeer, veiligheid en vertrouwen. Hoe zou het zijn als je op je website, in je nieuwsbrief en op social media echt kon laten zien hoe het er op jouw school aan toe gaat?

Verhalen in rake teksten over het onderwijs

De opgeluchte glimlach bij een voldoende na maanden oefenen. Het gevoel van één groep zijn in de klas. De onverwachte hulp van die jongen met dat rode petje. Hoe ze elkaar feedback geven tijdens een spel bij de gym. Het openhartige verhaal over thuis van je jongste leerling. Dingen die jij elke dag meemaakt en waarom jij in het onderwijs werkt. Dat zijn verhalen om te delen, want deze verhalen raken ouders.

Storytelling in het onderwijs

Storytelling als onderdeel van je communicatie dat is geen reclame, snelle slogans of een overvolle website. Juist het vertellen van het verhaal van de school, wat je meemaakt, waar je hart ligt, waar je voor staat en wat je ontroert. Verhalen die jullie missie en visie ondersteunen, dat kan niet anders want dit zijn de verhalen van leerlingen en leraren op jullie school. Mensen houden van het lezen van verhalen en kinderen ook. Dat weten jullie toch 😉

Tekstschrijver voor het onderwijs

Spreekt mijn aanpak je aan? En wil je nieuwe webteksten, teksten voor social media, blogs, artikelen of een nieuwsbrief die ouders echt lezen? Dan ben ik er! Mijn hart ligt bij kinderen en leren. Daarom schrijf ik graag voor het onderwijs.

Meer lezen over mij? Ik vind het leuk om kennis te maken of een berichtje te krijgen!