Wil je mijn teksten redigeren of controleren? Ondernemers, organisaties, ja zelfs communicatiebureaus komen bij mij met deze vraag. Niks geks aan dus, want als je lange tijd met je tekst bezig bent dan zie je de verbeteringen of fouten zelf niet meer.

Ben je het zwoegen op de tekst meer dan zat, omdat je niet tot de kern komt? Heb je voor de zoveelste keer je webteksten verbeterd en ben je onzeker of de toon en stijl wel aanslaat bij je doelgroep? Of schrijf je veel teksten en ben je benieuwd naar tips om je schrijfstijl te verbeteren? En als je een bedrijf of ondernemer bent met een nieuwe missie of positionering dan wil je die natuurlijk terugzien in je teksten. Allemaal goede redenen voor schrijfhulp om je teksten te redigeren, want hoe zou het zijn als je zelfverzekerd lekker lopende teksten deelt op social media, je nieuwsbrieven verstuurt in heldere taal en je website jouw persoonlijkheid uitstraalt?

Communiceren naar je doelgroep met hulp

samenwerken bij het controleren of redigeren van teksten

Wil jij het liefst met je eigen werk bezig zijn? Gewoon inhoudelijk de tekst neerknallen en weer door naar je eigen werk? Ik maak de teksten graag voor je af zodat ze jouw lezers raken en inhoudelijk jouw boodschap meekrijgen.

Een fijne samenwerking, jouw en mijn expertise verweven, voor een mooi resultaat. Meer klanten, meer zichtbaarheid van jouw diensten, werk of projecten en meer lezers die van je gaan houden. Werken aan de juiste communicatie, zichtbaarheid, mooie artikelen met een beetje hulp en steun. Hoe fijn is dat?

Teksten controleren, voorbeelden van mijn klanten

Voor een coach mocht ik webteksten redigeren. Een website online brengen is een spannend moment voor ondernemers, het is dan fijn als een tekstschrijver met verstand van web meekijkt. In een gesprek leerde ik haar manier van praten en haar schrijfstijl kennen. Ik redigeerde haar teksten, gebruikte minder vaktaal, zorgde voor zinnen die goed lopen, aantrekkelijke kopjes en wist de boodschap beter centraal te zetten in haar teksten. Haar boodschap. Ze leerde veel, gaf ze terug. Daarna kwam ze bij mij om haar blogs te laten controleren, op Linkedin werd haar bereik steeds groter en zo ook haar wens voor professionele teksten.

Een reclamebureau schreef al jaren een lifestyle magazine voor een zorginstelling. Ik kreeg een mailtje met de vraag of ik alle teksten wou nakijken, zodat ze de kwaliteit van hun teksten konden verbeteren. Natuurlijk deed ik dat! Ik controleerde alle teksten, herschreef en verbeterde hier en daar woorden en zinnen. Het bureau ontving van mij een document met schrijftips, toegespitst op hun manier van schrijven. Met deze tips, schrijven ze nu weer zelf de beste teksten.

Reacties van klanten als ze mijn teksten ontvangen

“Superbedankt! Ik heb zeker iets aan deze tips. Ook voor de toekomst ;-). Ik ga meteen door de tekst heen om te kijken of we alles mee kunnen nemen. Fijn om ook je werkwijze te ervaren dat biedt weer mogelijkheden voor de toekomst.”

“Prima gedaan hoor! Ik kan er goed tegen 😉 door jouw correctiewerk zie ik opnieuw weer andere dingen van mezelf. Woordherhaling, in verschillende zinnen. Dat heb ik ook nog aangepast. Zo maken we het samen beter.”

Tekstcorrectie door mij, wie ben ik?

Helene helpt jou met verhalen, teksten en communicatie.

Ik ben Hélène en ik ben een zakelijke maar menselijke tekstschrijver. Het is mijn streven om echt contact te maken met mensen en zakelijke communicatie weer persoonlijk te maken.

Zo’n 400 mensen trainde ik in het duidelijk en persoonlijk schrijven, daarnaast schreef en verbeterde ik duizenden teksten. De kers op de taart op mijn cv; een onderzoek uitgevoerd door het NIVEL. Na het trainen en coachen van 350 medewerkers in helder en persoonlijk schrijven gaven de klanten van die medewerkers aan: “ik voel me eindelijk serieus genomen” en “ik voel me nu geen nummer meer”.

Wat kun je verwachten bij het redigeren van teksten?

Taalcheck PLUS
omdat ik meer doe dan alleen spelling en grammatica checken
Foutloze en duidelijke teksten
Ik check of je communicatie klopt, past het schrijfwerk bij de uitstraling van jou, je bedrijf of de organisatie waarvoor je werkt?
Spelling- en grammaticacontroleKomt je belangrijkste boodschap tot zijn recht in de tekst?
Teksten die overzicht bieden en daarom makkelijk te lezen zijnGebruik je woorden die jouw klanten begrijpen? Geeft de tekst antwoord op de vragen van de klant?
Herschrijven van vaktaalIs de tekst persoonlijk geschreven, laat je jezelf zien en maak je zo connectie met je lezers?
Actief schrijven in plaats van passiefSuggesties voor kopjes en titels die de aandacht trekken
Lijstje met tips en verbeterpuntenJe ontvangt een lijstje met veel voorkomende ‘fouten’, zodat je je teksten de volgende keer nog beter schrijft.
Keuze wat je wel en niet overneemt, makkelijk via de knop wijzigingen bijhouden in Word.

Met goede webteksten trek jij meer klanten en lezers aan

Je webteksten laten nakijken door mij, wat levert het je op?

  • Professionele teksten met jouw inhoudelijk verhaal en mijn vlotte pen.
  • Teksten die lekker lopen waardoor jij je zelfverzekerd voelt.
  • Extra tijd om de dingen te doen die jij graag doet, zwoegen op de tekst hoeft niet meer.
  • Het bestuderen van de taal- en spellingsregels kun je aan mij overlaten, met mijn tips leer je wel zodat je de volgende keer beter schrijft.
  • Beter gevonden worden in google omdat ik meedenk met zoekwoorden in titels en kopjes (taalcheck PLUS).
  • Teksten waarmee jij klanten aanspreekt omdat je een connectie maakt. Daarom bekijken ze je aanbod eerder of nemen ze contact met je op.

Webteksten redigeren, blogs checken, redactie van artikelen, brieven of mailings controleren?

Jouw teksten controleren, ik doe het graag voor je! Klaar met die tekst? Stuur de tekst naar mij, dan ben jij er vanaf. Benieuwd wat het kost?

Dit zijn mijn tarieven

Taalcheck PLUS per webpagina, blog, artikel (± 500 woorden) € 49
Pakketprijs taalcheck PLUS 5 webpagina’s (gemiddeld 500 woorden per pagina)€ 235
Alle bedragen zijn exclusief btw

✍️ Ja, check mijn tekst

Meest gestelde vragen

Als je mijn teksten nakijkt, hoe krijg ik de teksten dan terug van jou?

Ik werk met wijzigingen bijhouden in Word. Waar ik de tekst wijzig, zie je dan een markering en die kun je accepteren of negeren. Zo zie je precies wat de oude en nieuwe tekst is en houd jij de regie in wat je wel of niet overneemt. Ik verbeter de tekst meteen voor je. Soms heb ik nog wat meer informatie nodig om de tekst te verbeteren, dan stel ik een vraag via een opmerkingenveld in de kantlijn of ik geef daar een suggestie. Ik probeer zo veel mogelijk voor jou te doen, zodat jij zo min mogelijk werkt hebt. Ook lever ik een ‘schone’ versie van de tekst aan, de gehele nieuwe tekst.

Ik wil niet dat mijn stijl verloren gaat, hoe houd je rekening met mijn schrijfstijl?

In de teksten die ik van jou krijg, zie ik natuurlijk al wat je schrijfstijl is. Als ik de tekst verbeter, gaat dat niet verloren. In een kennismakingsgesprek leer ik jou en je bedrijf kennen. Ik vraag altijd naar jouw verhaal, wat belangrijk voor je is qua uitstraling en branding, wie je klanten zijn en ik luister goed naar je. Zo kom ik erachter welke woorden je gebruikt als je over je werk praat, of je een serieus type bent of meer een grappenmaker.

Hoeveel keer mag de tekst heen en weer gaan?

Bij het nakijken van teksten ga ik niet uit van verschillende reviewrondes. Ik geef je mijn verbeteringen en tips en het is aan jou wat je wel of niet overneemt. Als ik iets niet begrijp aan de tekst, of nieuwe informatie nodig heb dan heb ik daar contact over met je. En natuurlijk mag je mij ook gewoon vragen stellen, nadat je de tekst hebt ontvangen. Het belangrijkste is dat de tekst uiteindelijk voor jou goed voelt.

✍️ Ja, ik wil professioneel en zelfverzekerd mijn teksten plaatsen