Ik houd van echt contact met mensen. Dat je alles tegen elkaar kan zeggen. Dat je trots mag zijn op wie je bent en wie de ander is. Dat je elkaar ziet en naar elkaar luistert. Iedereen is anders en iedereen heeft een eigen verhaal. Dat verhaal kennen zorgt voor connectie en verbinding. Hier lees je een deel van mijn verhaal. Wil je me leren kennen?

Tekstschrijver = vrijheid en plezier

Hélène die springt in de lucht op het strand, tekstschrijver geniet van vrijheidNa een master taal, informatie- en communicatiewetenschappen werkte ik 16 jaar in het bedrijfsleven en bij de overheid. In het communicatievak ontwikkelde ik me allround. Het vak is veelzijdig en ik kreeg steeds meer de behoefte aan vrijheid. Om alleen nog maar de dingen te doen die ik leuk vind, die bij mij passen als mens en dus van waarde zijn voor een ander. Daarom nam ik de beslissing om mijn vaste baan op te zeggen. Of kwam het omdat ik dat jaar 40 werd… 😉

Als het even niet lekker gaat

Ik heb, net als jij, periodes in mijn leven gekend waarin het niet zo goed met mij ging. Vroeger had ik dat niet door, ik stond niet eens stil bij hoe ik me voelde. Ik werkte hard en vond dat ik voor iedereen klaar moest staan. Toen ik voor de tweede keer moeder werd, een jaar lang gebroken nachten had (jawel om de twee uur wakker en nog steeds de borstvoeding volhouden), kon ik letterlijk niet eens meer het aan-knopje van mijn computer induwen. Mijn lichaam gaf aan; verplichte rust. Collega’s stuurden me naar huis, zelf was ik daar nooit opgekomen. Deze tijd van rust en herstel is onderdeel van mijn eigen verhaal. Voor het eerst voelde ik me kwetsbaar.

Iedereen heeft een verhaal

In deze periode verbaasde ik me erover, hoe weinig we eigenlijk weten van de mensen waarmee we elke dag contact hebben. Collega’s, kennissen, vrienden, familie. We verwachten van alles van elkaar, maar verdiepen we ons nog in elkaar? Later ging ik de verhalen van de mensen om me heen zien, met oprechte interesse voor de ander en waardering voor wat ieder meemaakt in het leven.

Echt contact maken, ook in marketing en communicatie

In het communicatievak ‘vertelde’ ik over aanstaande veranderingen, bezuinigingen, nieuwe missies, producten en diensten en meer. Ik moest heel veel uitleggen, zonder het echt te tonen of te laten ervaren of beleven. Ik merkte dat het vaak helemaal niet werkte. Weet jij nog wat er precies stond op de website waar je laatst door scrolde? Juist door verhalen te delen, onthouden mensen meer van je. Ze tonen begrip, ze leren, raken geïnspireerd of ontroerd. De teksten die raken roepen emoties op en daarmee maak je een connectie met de ander.

Creatief schrijven

Het boek Grimm als voorbeeld van een goed verhaal. Wat zou het fijn zijn als je website leest als een goed boek.Om zakelijke communicatie weer persoonlijk te maken, ging ik verhalen schrijven. Ik ontdekte mijn creatieve kant, hoewel ik altijd riep dat ik niet creatief was. Ik volgde een opleiding creatief schrijven bij de Schrijversacademie waar je alle facetten leert van het schrijven van een goed verhaal. Deze manier van schrijven, alsof je een spannend boek leest, pas ik toe in mijn teksten. Ik schrijf beeldend, werk met mijn zintuigen en laat sfeer en emoties zien. Hoe zou het zijn als de informatie op je website leest als een heel goed boek?

Jouw verhaal vertellen

In de teksten die ik schrijf voor websites, social media, magazines, flyers, boeken of blogs, leer je de ondernemer of het bedrijf echt kennen. Het gaat over wat mensen raakt in het leven, wat ze overwinnen of soms niet overwinnen. Waarom zij doen wat ze doen of waarom ze elke dag klaar staan voor iemand. In interviews duurt het altijd even voordat iemand zijn rol loslaat, zijn werkprocessen vergeet maar dan ben ik opeens bij het echte verhaal van mens tot mens. En dat verhaal zorgt voor connectie met jouw klanten of lezers.

Ik gun het jou dat mensen jou zien en jou echt leren kennen. En nee je hoeft niet meteen je hele privé-leven te delen. Laten zien wie jij bent, wat je visie is, voor welke missie je staat en hoe je anderen helpt. Jouw verhaal vertellen in teksten die raken zodat je de mooiste klanten aantrekt.

Waar ik nog meer van houd?

Van mijn blonde tiener voor wie voetballen leven is. Mijn dochter die elke dag vraagt of ze in een topje naar school mag. Nee. Vriendinnen die lachen. Oma’s die houden van. Family. Kamperen, voetjes in het gras. Indonesisch eten. Series, documentaires, kinderboeken. Yoga. Roland ♥.

Wil je me leren kennen? Stuur een berichtje naar helene@verhalendieraken.nl of volg me op social media. Een beetje meer van mij lees je in mijn blog.