Webteksten schrijven, hoe zou het zijn als je teksten hebt op je website die helemaal kloppen met jouw visie en missie. Teksten die uitstralen wie jij bent, wat je doet en voor wie jij er bent, zodat je een connectie maakt met je websitebezoekers. Lekker lopende zinnen, duidelijk verwoord wat jij doet aangevuld met verhalen uit jouw praktijk en de juiste zoekwoorden, want goed gevonden worden in google vind je ook belangrijk.

Het kan! Laat je webteksten schrijven, zodat jouw website klanten aanspreekt door aantrekkelijke teksten. Dan gaat je website pas voor je werken. Ik help je graag met het schrijven van teksten die raken.

Een professionele website die helemaal uitstraalt wie jij bent?

Een nieuwe website maken en het schrijven van nieuwe webteksten

Bij het maken van een website, denk je vaak aan de techniek. Je schakelt een webbouwer in, misschien een vormgever en omdat dat alles al duur genoeg is, schrijf je zelf maar de teksten. Ook al vind je het lastig om de kern van jouw verhaal te verwoorden, je zet door.

Zo ontstaat er een digitaal visitekaartje, waar je soms naar verwijst. Maar doet de website ook iets voor je? Komen er bezoekers en krijg je hierdoor klanten? Spreek jij je klanten aan op je website, vanuit hun behoeftes, wensen en verlangens? Zien ze wie jij bent en wat jij hen te bieden hebt. Denken ze na het surfen op je website, ik kies voor jou! Want dat is wat je wilt, toch?

Nieuwe website maken, de basis van je eerste contact

Stel je voor, een mogelijke klant heeft over jou gehoord en neemt een kijkje op je website. De website is verouderd, straalt niet meer jouw energie uit en de informatie over je klanten en diensten is niet meer up to date. Jouw belangrijkste waarden waarom je doet wat je doet en hoe je in de praktijk werkt zijn niet terug te vinden. Wordt deze bezoeker een klant, denk je? Of kijkt hij/zij toch nog even verder? Met goede teksten leid je je websitebezoeker door je website heen, bijvoorbeeld naar een aanbod dat bij de bezoeker past, of naar een tekst over jou voor de juiste ‘klik’ en zo zorg je ervoor dat klanten sneller contact met je opnemen.

Schrijven van webteksten, waarom een tekstschrijver inhuren?

Dit hoor ik van mensen als ze klant bij mij worden:

 • “Ik kan zelf wel een poging wagen maar jij komt echt tot de kern en dan zijn het ook nog leuke teksten.”
 • “Ik vind schrijven gewoon niet leuk.”
 • “Liever doe ik mijn eigen werk en ik heb geen tijd voor het schrijven van teksten.”
 • “We hebben een nieuwe visie en missie en zijn bezig met een rebranding. Dat zien we graag terug in lekker lopende teksten op onze website en andere content.”
 • “Ik heb wel een website maar die staat daar maar, die spreekt niet echt mijn klanten aan. Bovendien ben ik gegroeid dus die website past niet meer bij mij.”
 • “Onze website willen we verrijken met verhalen van onze klanten en medewerkers, kun jij die verhalen schrijven?”

Herken je je in één van deze uitspraken? Goed dat je hier bent, ik zorg voor jouw teksten. Een levendige website met persoonlijke teksten in jouw taal en de taal van jouw klanten is wat ik je kan geven.

Webteksten laten schrijven, benieuwd hoe ik te werk ga?

Als eerste neem ik tijd voor een kennismaking. Het is voor mij ontzettend belangrijk om jou en je bedrijf goed te leren kennen. Ik luister naar jouw manier van spreken, stel vragen over wie jij bent als persoon en krijg inzicht in jouw manier van communiceren. Alleen zo kan ik de webteksten goed opschrijven en helemaal aan laten sluiten op jou en je klanten.

Samen brengen we dan in kaart wat jouw vraag is, welke pagina’s je nodig hebt en waar ik als eerste aan mag beginnen. Ik ben eerlijk en open, heb je bijvoorbeeld al teksten geschreven dan pakken we die erbij en kijken we wat bruikbaar is en wat niet.

Bij het schrijven van webteksten interview ik jou en werk ik de content uit. Hiervoor vraag ik goed door, waarom je doet wat je doet, voor wie, wat je aanbod is. Samen bespreken we ook welke zoekwoorden voor jou belangrijk zijn, welke schrijfstijl het beste bij jou past en hoe je de bezoeker verleidt om klant te worden. Tijdens het interview luister ik goed naar de woorden die je gebruikt, welke energie je uitstraalt en hoe je werkt. Jouw stijl, jouw maniertjes, ook dat neem ik mee in de teksten.

Tijdens het schrijven ben ik even jou en leef ik me helemaal in. Na de eerste tekst toets ik bij je of dit de stijl is die je in gedachten hebt. Soms vraag ik of jij een bepaald woord wel zou gebruiken. Het moet jouw verhaal blijven en voor jou moet het goed voelen.

Je krijgt van mij een prijsopgave en samen spreken we een planning af. Wil je ongeveer weten wat ik reken bij het schrijven van webteksten? Dat kan ik me heel goed voorstellen. De tarieven vind je onderaan de pagina.

Dit krijg je als je met mij werkt:

Teksten laten schrijven
 • Webteksten die helemaal JOU zijn en waarin jij schittert.
 • Teksten die jouw klanten aanspreken en raken zodat ze voor jou kiezen.
 • Teksten die lekker lopen, levendig en leuk zijn of juist met gevoel zijn geschreven.
 • Content voor je website met zoekwoorden zodat je in google vindbaar bent.
 • Teksten met sfeer en beleving, dus niet alleen duidelijke teksten of teksten zonder spelfouten.
 • Schrijftips en – adviezen voor als je een volgende keer zelf teksten schrijft.
 • Teksten die kloppen met een goede structuur en zonder spel- en schrijffouten.
 • Teksten die klaar zijn na 1 of 2 reviewrondes. Hierin werk ik samen met jou, voelt het nog niet goed dan denk ik mee aan een oplossing. Al heb ik dit nog nooit meegemaakt 😉
 • Een betrokken persoon die werkt vanuit haar hart.

“Hélène verstaat de kunst van echt en to the point luisteren. Ze is benieuwd naar wie je bent, wat je doet, wat je product/dienst is. Ze doorvoelt je en weet zo je essentie om te zetten in rake (zoek) woorden en (zoek) zinnen voor je website, je doelgroep.”

jeannette Mennes, psycholoog, docent en coach

“Hélène neemt de tijd voor je en kan, toch in relatief korte tijd, de essentie uit je verhaal halen en dit in prachtige woorden op papier zetten. Ze heeft mij, mijn visie en mijn werkwijze op een leuke, aantrekkelijke manier geschreven. Haar schrijfstijl is heerlijk!

Ik ben erg enthousiast?!”

Fanny, Kinder- en gezinscoach Praktijk Groei en Lach

Ga jij eindelijk die website maken die helemaal bij je past?

Een website waar je trots op bent, dat zou ik zo fijn vinden voor je.  Kijk hieronder welk aanbod het beste bij jou past.  

Homepage, over mij-pagina (of andere pagina)€ 199
3 pagina’s: home, over mij, één aanbodpagina + gebruik van zoekwoorden in je teksten€ 579
5 pagina’s: home, over mij, drie aanbodpagina’s + gebruik van zoekwoorden in je teksten€ 939
Liever jouw webteksten nakijken en herschrijven? Dat doe ik ook graag voor je! 
Alle prijzen zijn richtprijzen, daadwerkelijke kosten vind je in de offerte die je aanvraagt

👉 Ja, ik laat me graag helpen