Blog een nieuw begin Verhalen die raken

Vanaf 1 september sta ik officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (Kvk).  De zomervakantie is voorbij, kinderen zijn naar school. Eindelijk kan ik mijn plannen uitvoeren! Op een dinsdag rijd ik naar Breda om mijn inschrijving compleet te maken. De start van Verhalen die raken.

Bestemming KvK

Als ik iets spannends ga doen helpt Amy Winehouse mij. Ik vind haar moedig en haar muziek doet iets voor mij. Ik rijd over de snelweg naar de plaats van bestemming, de KvK. Straks is het allemaal officieel. Het plan dat ik al maanden of misschien al jaren in mijn hoofd heb.

Today is the day

Ik parkeer bij een laag grauw gebouw. De parkeerplaats is leeg. Een oude vrouw met een rollator steekt over. Ik ben te vroeg dus app ik mijn lief ‘ik ben er 🙂 :-)’. Via de entree loop ik -vol verwachting- naar binnen. Ik moet een nummertje printen en mag gaan zitten. Er wachten meer mensen en eigenlijk wil ik vragen wat zij hier allemaal doen. Delen, elkaar inspireren! Ik glimlach beleefd, zoals je in een wachtkamer doet.

Gaat u maar zitten

Een vriendelijke vrouw roept me. We gaan tegenover elkaar zitten en ze neemt het papierwerk met me door. Ze wijst me nog even op de aangifte inkomstenbelasting die ik elk kwartaal moet doen. Een kwartier later sta ik weer buiten. Yes i did it! Ik ben super blij met de inschrijving! Tegelijk voel ik me ook wat teleurgesteld. Is dit het bruisende hart van het ondernemerschap; een nummertje trekken en papierwerk? Ik maak een foto van mijn officiële inschrijving en stuur deze naar familie en vrienden. Felicitaties komen binnen, toch nog een klein feestje!

Thuis klik ik nog eens op de foto

Trots zoom ik in op mijn bedrijfsnaam. Ik voel iets kloppen in mijn  keel. Shit, nee! Mijn achternaam is met een kleine letter geschreven. Op mijn bewijs van inschrijving! Gelukkig werkt de chat van de Kvk bijzonder goed 😉

Wil je meer weten over mij? Kijk je eens rond op mijn website? Tips en vragen ontvang ik graag!

Mijn ‘bruisende’ start als ondernemer
Getagd op:             

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *