Goede teksten schrijven

Het taalgebruik mag vlotter, minder onderwijstaal, we willen echt de ouders aanspreken met de nieuwe webteksten van onze basisschool. Daarnaast mag onze visie op onderwijs goed naar voren komen. Wij zijn een Daltonschool en we willen laten zien wat dat betekent in de praktijk. Een vraag van een directeur van een basisschool, niet eens bij mij in de buurt. De school had al webteksten die inhoudelijk helemaal goed waren, maar de sfeer, beleving en energie mocht nog terugkomen in de teksten. Want het is de leukste school van de wereld, volgens de leerlingen! Nou dan laten we dat zien 🙂

Tekstschrijver onderwijs

Ik schrijf graag voor onderwijs en kinderopvang. Sfeer en gevoel is belangrijk in die teksten, want het gaat de ouders om hun kind. Zij willen een mooie plek vinden voor hun kind, eentje waar hun kind zichzelf kan zijn en mag groeien. Voor ouders moet het daarom goed voelen en dat straal je uit in teksten op je website. Het is niet ingewikkeld, je hoeft geen dure woorden te gebruiken, gewoon laten zien wie jullie zijn en wat je elke dag vanuit je hart doet voor kinderen.

Nieuwe of aangepaste webteksten voor scholen

Zoals gezegd had deze school al inhoudelijk goede webteksten. In een kennismakingsgesprek en een interview heb ik de basisschool leren kennen. Wat het dagritme is, wie er werken, wat de visie op onderwijs is, hoe dat in de praktijk wordt gebracht, welke ondersteuning er is. Ook had deze school twee mooie vlogs door leerlingen laten maken, waardoor ik de school en de klassen goed kon zien. Zo leuk hoe de leerlingen in de vlogs een rondleiding geven in de school! Al met al kreeg ik een compleet beeld van de school en kon ik het verhaal van de school herschrijven. De bestaande webteksten heb ik herschreven, de vlogs hebben we op de homepage gezet, citaten van leerlingen, leraren en ouders toegevoegd en nu zien we met de nieuwe webteksten echt dat het de leukste school van de wereld is!

Nieuwsgierig? Kijk hier, voor de nieuwe webteksten van basisschool dalton de Klipper.

Nieuwe webteksten basisschool
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *