De betekenis van ghostblogs

Wat zijn ghostblogs, Hélène?” Wenkbrauwen schoten omhoog. “Is dat iets met ghostwriting? Ik heb er nog nooit van gehoord! Je schreef er iets over op Linkedin.” Ik keek rond en zag vragende gezichten in het communicatieteam. Auw. Ghostblogs schrijven is één van mijn belangrijkste en leukste 😉 diensten. Maar verdient dus uitleg. “Nou dat zijn dus spookblogs.” Ik voelde een lachstuip opkomen: “En ik ben dus het spook.”


Wat is een ghostblog?


Een ghostblog is een blog die iemand anders schrijft namens jou. Een blog schrijf je in de ‘ik-vorm’. Het spook kruipt in jouw huid en schrijft de blog in de ‘ik-vorm’. Onder de blog staat jouw naam. Het spook is meestal een tekstschrijver die jou interviewt en daarna de blog schrijft. De tekstschrijver gebruikt jouw woorden, jouw emoties, jouw verhaal.


Bloggen heeft zin!

Waarom zou je ghostblogs inzetten? Dat hoeft natuurlijk niet, maar ga in ieder geval bloggen en verhalen delen van alles wat je raakt en meemaakt in je werk. Bloggen voor je bedrijf heeft zin! Zo laat je jezelf zien op een manier die bij je past. Jij houdt namelijk de regie. Jij bepaalt waarover je blogt. En heb je een paar blogs klaar dan kun je daar miniblogs van maken voor je social media. Zo houd je een band met je klanten of vind je nieuwe klanten. Vind je bloggen nog lastig of heb je er geen tijd voor? Ik (het spook) help je graag.


De betekenis van ghostwriting

Nee. Je bent niet gek als je een spook inhuurt. Er zijn heel veel boeken geschreven door ghostwriters, ook beroemde boeken. Ondernemers, bekende Nederlanders, mensen met een persoonlijk verhaal, iedereen doet het. Maar dat weten wij niet. Het spook, de schrijver blijft namelijk onzichtbaar. De credits gaan naar de auteur, de opdrachtgever en eigenaar van het verhaal. Ghostblog komt dus van de term ghostwriting.

Ik schreef ghostblogs voor artsen, verpleegkundigen, sociaal verpleegkundigen, huishoudelijk medewerkers, begeleiders, onderwijsspecialisten, beleidsmedewerkers, onderzoekers, klantcontact medewerkers en ik werkte als ghostwriter mee aan een boek. Stuk voor stuk verhalen die mij raken.

Wil jij nog iets weten over ghostblogs of ghostwriting? Laat het me weten!

Wat zijn ghostblogs?
Getagd op:        

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *