Als tekstschrijver werk ik voor basisscholen

Webteksten schrijven voor basisschool Opmaat

Basisschool Opmaat zocht een tekstschrijver voor hun basisschool. Hun visie, missie, sfeer en pedagogisch klimaat mocht ik laten zien in nieuwe webteksten. De school huurde een tekstschrijver in om hun eigen vertaal te vertalen in de webteksten. Door hun eigen verhaal te vertellen onderscheidt de school zich van andere scholen in de wijk.

Hoe schreef ik de webteksten voor basisschool Nieuw-Vennep?

Natuurlijk was ik blij dat basisschool Opmaat mij gevonden had om hun teksten te schrijven, maar de school ligt in Nieuw-Vennep en dat is niet bij mij om de hoek. Na een briefing met een teamleider van deze school, ontving ik de inhoudelijke teksten voor de website. Ik dook de inhoud in en plande vervolgens een groepsinterview (online) met een aantal teamleden van de school. Hierin kregen zij de kans om hun wekwijze, hun verhalen en de praktijk toe te lichten.

Het verhaal van de school

Al gauw zag ik bevlogen medewerkers in een hecht team die veel voor elkaar over hebben. Als experts en collega’s helpen zij elkaar om het beste voor leerlingen mogelijk te maken. En dat moet verteld worden! Ook wachten zij elke ochtend alle ouders en leerlingen op, dus een persoonlijke benadering in de teksten past heel goed. In de nieuwe webteksten bracht ik het teamgevoel, de sfeer, de persoonlijke aanpak en ‘de pareltjes’ van de school naar voren.

Levendige teksten die het verhaal van school vertellen

Als tekstschrijver voor deze basisschool leverde ik een eerste versie op van de nieuwe webteksten. Na een review kwamen er nog aanvullingen vanuit de school. Samen konden we tekst aanscherpen met als resultaat: levendige teksten die het unieke verhaal van de school vertellen zodat ouders bewust kiezen voor deze basisschool.

Voorbeelden van teksten voor basisschool Opmaat

De hele website van basisschool Opmaat bekijk je hier. Voorbeelden vind je hieronder.

Voorbeeldteksten van een tekstschrijver voor een basisschool
Voorbeeldteksten van een tekstschrijver onderwijs
Nieuwe webteksten onderwijs
Tekstschrijver basisschool: nieuwe webteksten
Getagd op:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *