Mijn zoon hangt zijn tas op aan de kapstok. Snel pakt hij zijn bal er nog uit en het sportkwartet. Vandaag is het feest: juffendag!

De schaal met watermeloenijsjes zet ik op tafel, voor de high tea straks. Om me heen zie ik allerlei kinderen de mooiste cadeautjes geven aan de juf en aan de stagiaires, want die zijn er voor het laatst. Er staat een rij, de één heeft een lief plantje, de ander een handgeschreven kaart. Ai denk ik, wist ik niet van die stagiaires. En het cadeautje voor de juf heb ik tot vrijdag (de laatste dag) bewaard.

Een meisje staat bij de kapstok, kijkt om haar heen en haalt haar schouders op🤷. Ook haar moeder wist het niet.

💥Vind je het gek?! De week voor de vakantie is echt een ramp voor ouders. Als je nog werk gedaan krijgt, heb ik zwaar respect voor je. Ik snap het hoor… Je werk gaat ook gewoon door, je moet taken afronden, je klanten tevreden houden en je administratie bijhouden.

En of je dan ook nog even wil denken aan: de stevige schoenen vanwege een buitenactiviteit, het maken van hapjes, cadeautjes voor de juf, onderwijsassistent, stagiaires, het meenemen van een emmertje en poetsdoek want ze gaan schoonmaken, de gymkleren er is gewoon gym namelijk, de traktatie want je kind is in de vakantie jarig, de cadeautjes voor de kinderfeestjes want de helft van de klas is in de vakantie jarig en de spelletjes voor de spelletjesdag.

En dit keer twee, drie of misschien heb jij wel vier kinderen! Moeders en vaders hoe doen jullie dit??? Ik tel af, nog een paar dagen 😇🙏

Over planningen en school
Getagd op:                     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *