Hoe ik een niche koos voor verhalen die raken

Uit mijn auto tilde ik de dozen. Vol met mama’s spullen. Een deel zou ik naar de kringloop brengen maar toen ik voor de deur parkeerde, kon ik het niet. In de huiskamer opende ik een doos. Chaos, alles verspreid, niks geordend. Niemand vertelt je hoe het is om het huis van je moeder leeg te halen, als ze is overleden. Je doet het want het moet💔

Je kent jezelf het beste

Op de bodem liggen een aantal yoga magazines . Ik pak koffie en nestel me in de bank met een tijdschrift. Bladerend valt mijn oog op een test. Met potlood zijn er antwoorden aangekruist. Tranen wellen op in de hoeken van mijn ogen. Als je een nieuw beroep kon kiezen dan is dat….? Er stond een kruisje bij iets dat zo goed bij mijn moeder past, maar wat niet haar beroep was. Het klopte gewoon bij wie ze was en hoe wij haar zien als mens. Een heel mooi mens.

Research

Dat moment, daar besloot ik om uit te zoeken wat ik echt wil qua werk. Van mijn loopbaancoach kreeg ik testen mee naar huis die gingen over mijn talenten en interesses. In een database zag ik honderden beroepen voorbij komen. Ze ging de diepte met me in, stelde de juiste vragen en liet me mijn ideale werkdag visualiseren en opschrijven.

Over mij

Kwam er één beroep uit? Nee. Veelzijdigheid is wat mij typeert. Om het lekker makkelijk te maken. Gaf het richting aan mijn werk? Jazeker! Gelukkig hoefde ik mijn kennis en ervaring in tekst en communicatie niet overboord te gooien. Ik weet dat ik het liefst over kinderen schrijf en over de mensen die elke dag vanuit hun hart met kinderen werken. En misschien ga ik – later als ik groot ben – zelf met kinderen werken. Een combi van schrijven en ….. lijkt me geweldig. Ik mag het nog ontdekken.

Welk beroep zou jij kiezen? Als je alles opnieuw mag doen? Het mag 🤫


Ik schrijf verhalen die raken voor kindercoaches, onderwijs, kinderopvang en zorg voor kinderen. Mijn schrijfstijl is beeldend en verhalend en zorgt voor verbinding, veiligheid en verbeelding.

Voorbeelden? Zo schrijf ik.

Hoe mijn moeder me inspireerde om uit te zoeken wat ik echt wil
Getagd op:                     

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *